0012.jpg

Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді продовжує надавати соціальну підтримку внутрішньо переміщеним особам із тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей і АР Крим.

Особи та сім’ї з числа вимушених переселенців звертаються до Центру за допомогою у підтвердженні факту проживання дитини з матір’ю, що в подальшому дає право на оформлення державних соціальних допомог; надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів та отримання благодійної допомоги, яка надається шляхом залучення ресурсів громади.

З початку року до установи надійшло 20 звернень стосовно громадян України, які переселились з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, з них: дев’ять сімей, де виховується 15 дітей (ВПО з Донецької області), 10 сімей, в яких виховується 20 дітей (ВПО з Луганської області) та родина, в якій виховується дитина (ВПО з АР Крим).

У результаті проведеної роботи всі сім’ї отримали інформаційні послуги, факт проживання дітей разом з матір’ю було підтверджено в 20 сім’ях. В тому числі здійснено сім оцінок потреб внутрішньо переміщених родин, в яких виховуються діти та особи, постраждалі від психологічного насилля під час збройного конфлікту, 12 дітей та особа отримали відповідний статус. Всім сім’ям запропоновано отримати психологічну допомогу у разі потреби.

Фахівцями із соціальної роботи міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді також продовжується робота з організації надання благодійної допомоги родинам ВПО, які в умовах карантину, передбаченого через значне поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, не мають змоги повноцінно забезпечувати власні сім’ї продуктами харчування. Так, до надання благодійної допомоги вище зазначеним сім’ям Центром залучаються ресурси громади – волонтери та представники релігійних громад, які безпосередньо і надають адресну допомогу.

Додаткову інформацію з даного питання можна отримати безпосередньо в міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молодію: вул. Харківська, 42, тел.: 70-06-07, 70-07-04.