0012.jpg

Екіпіровка, дезінфекція, дотримання поетапного плану лікування на випадок поширення коронавірусу та забезпечення медичними препаратами – лікарні міста у стані підвищеної готовності.

Міським відділом охорони здоров’я за кошти резервного фонду міського бюджету здійснюється централізоване придбання засобів індивідуального захисту для медичних працівників міських закладів охорони здоров’я.

Фахівці вдячні за будь-яку слушну інформацію щодо наявності великих партій товарів за прийнятною ціною та відповідною якістю, яку надають волонтери, меценати та небайдужі мешканці. Однак, особливо важливо враховувати, що бюджетні установи, яким, зокрема, є відділ охорони здоров’я, можуть здійснювати винятково безготівковий розрахунок згідно з укладеними договорами та придбавати сертифіковану продукцію. Для багатьох постачальників ці умови гальмують реалізацію поставок.

Наразі здійснено закупівлю гумових рукавичок: два види, загальною кількістю 10000 штук; багаторазові окуляри – 600 штук; 2000 штук одноразових комплектів костюмів та 500 – багаторазових; респіраторів FFP-2 – 2000 штук, антисептики та деззасоби в достатній кількості. Найближчим часом надійдуть 1000 експрес-тестів на коронавірус.

Складна ситуація з апаратами ШВЛ, оскільки виробники не встигають їх виготовляти – значні постачання були здійснені до Європи: в Італію, Іспанію та Німеччину. Водночас тривають пошуки та ведуться переговори з діловими партнерами.

Сумський міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щоденної наради наголосив на необхідності заготовити індивідуальні костюми для лікарів високого ступеню захисту для роботи в умовах епідемії, аби ті могли якісно виконувати свої професійні обов’язки.

Він ще раз звернув увагу на необхідності завершення ремонтних робіт у спеціалізованому відділенні міської лікарні №4 та повідомив, що вже сьогодні в місті визначаються з великими приміщеннями для розгортання госпітальної роботи, якщо зросте кількість хворих на COVID-19.