0010.jpg

Враховуючи значне поширення на території України респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, з метою запобігання поширення хвороби на територію міської об'єднаної територіальної громади, виконавчий комітет запровадив додаткові карантинні заходи в місті.

Керуючись протоколом засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 21 березня, члени виконавчого комітету прийняли рішення обмежити рух транспорту на окремих вулицях і дорогах Сум.

Обмеження стосується наступних вулиць і доріг: вул. Тополянська (від Тополянського водозабору КП «Міськводоканал» (вул. Тополянська, 163) в напрямку с. Піщане); вул. Сонячна (в напрямку вул. Ганнівська); пров. Гайовий (в напрямку с. Сад, Сумського р-ну); проїзд від вул. Роменська в напрямку ПАТ «Сумирибгосп» та пр-т Козацький; перехрестя «вул. 1-а Красносільська – вул. 2-а Красносільска» (в напрямку бази відпочинку «Олдиш»); вул. М. Лукаша (від перехрестя «вул. І. Піддубного вул. М. Лукаша»); вул. Прикордонна (шляхопровід, район ТОВ «Керамейя» в напрямку с. Новоселиця); вул. М. Кощія (в напрямку с. Токарі, Сумського р-ну); пров. Хвойний (район дитячого табору відпочинку «Сонячний» в напрямку с. Хомине, Сумського р-ну).

Виконання цих заходів доручено опрацювати департаменту інфраструктури міста, відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи спільно з управлінням патрульної поліції в Сумській області.

Відповідні схеми зміни руху транспорту, встановлення знаків дорожнього руху та транспортних огороджень, які унеможливлюють чи обмежують рух транспортних засобів на ділянках вулиць та доріг міста, мають з'явитися найближчим часом.

Управління патрульної поліції зобов'язане забезпечити публічну безпеку, порядок та безпеку дорожнього руху на вищевказаних ділянках вулиць та доріг міста, а також прилеглій до них території.

Окрім того, на ділянках вулиць та доріг, що входять до переліку обмежень пересування транспорту, патрульна поліція має посилити контроль за переміщенням громадян та вантажів.

Також, згідно з рішенням виконавчого комітету, КП «Інфосервіс» має забезпечити встановлення на в’їздах та виїздах з міста засобів відеоспостереження за рахунок резервного фонду та забезпечити передачу даних через інтернет у режимі реального часу черговим частинам Сумського відділу поліції ГУПН в Сумській області та управлінню патрульної поліції в Сумській області.

Щодо громадян, які прибули до Сум з 5 березня з країн із підвищеним рівнем захворюваності на COVID-19 та з інших областей України, де були зареєстровані підтверджені випадки COVID-19 (Чернівецька, Житомирська, Дніпропетровська, Київська, Донецька, Івано-Франківська, Харківська, Львівська, Тернопільська області та м. Київ), вони повинні невідкладно повідомляти про це своїх сімейних лікарів, відділ охорони здоров’я або відділ «Служба 15-80».