005.jpg

Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК провів робочу нараду із сумськими перевізниками з питань дезінфекції пасажирського транспорту.

Як зауважив посадовець, на сьогоднішній день водії транспортних засобів повинні дотримуватись трьох основних правил: дезінфекція машини, обробка спецзасобами салону авто та зовні та фіксація даних дій у журналі.

«Здорова громада – це справа державної ваги. Особливо це стосується водіїв, – однієї з найбільш незахищеної категорії перед респіраторними інфекціями. Саме ці люди частіше за інших потрапляють у зону ризику, контактуючи з великою кількістю осіб, і можуть поширити вірус. Окрім цього, у їх руках перебуває найбрудніша річ – гроші, тому про дезінфекцію у жодному разі не слід забувати. Тож водії обов’язково повинні фіксувати поточні і заключні дезінфекції у журналі, де мають бути вказані: державний номер автотранспорту, дата, час та засіб дезінфекції, і все це підкріпити особистим підписом!», – наголосив Степан Пак.

Принагідно головний спеціаліст відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Наталія РУДИКА повідомила, що у крамницях все ж можна придбати спеціалізовані хлормісткі таблетовані препарати, зокрема, «Санідез», «Дезхлор», «Діхлор», «Госпісет», «Жавілар плюс», «Жавілар ефект», «Ньютаб актив» та «Бланідаз-300».

Разом з тим, начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО нагадав приватним та комунальним перевізникам, що у разі потреби, вони мають оперативно надати транспортні засоби для перевезення людей, які прибули з територій, неблагополучних щодо COVID-19, до місця обсервації згідно з дорученням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.