002.jpg

Заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ привітала ветеранів соціальної сфери з прийдешнім жіночим днем.

Разом з посадовицею своїх старших колег вітали також директор міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» Інна ГАЛІЧЕНКО та начальник управління «Служба у справах дітей» Валерія ПОДОПРИГОРА.

Мері СОДОВА наголосила, що вибір професії, якій до слова присвятила 45 років, був однозначним та не викликав вагань.

«Спочатку ми працювали з медсестрами Червоного Хреста, як такої соціальної служби не було, не знали навіть з чого починати. Втім я чітко відчувала, що ця робота була по мені, – я любила працювати з людьми. Пройшла шлях перекладача для хглухонімих, потім займалась оформленням пенсійних виплат, а на заслужений відпочинок вийшла із соціальної служби. Зараз у 80, звичайно не вистачає того руху, емоцій. Не шкодую, а лише радію, що працювала у соцсфері», – підкреслила пенсіонерка.

Її колега Валентина ЮРЧЕНКО також з посмішкою згадує ті часи, коли була керівником Ковпаківського районного відділу по нарахуванню субсидій, а згодом стала начальником управління.

«Я завжди була суворою, про це всі знають, однак й результат був відповідний – все чітко, по порядку та вчасно. Зрозуміло, що робота з людьми вимагала багато зусиль не тільки фізичних, а й моральних, – постійну зайнятість, подекуди відсутність вдома, відчувала й родина. Можливо, так було потрібно, сподіваюсь зробила чимало добрих справ», – сказала Валентина Юрченко.

Потому привітали із наступаючим святом краси та жіночності й заступницю начальника управління «Служба у справах дітей» Катерину ГОЛОСНУ, яка у грудні 2019 році стала пенсіонеркою. Жінка у соціальній професії з 1971 року, завжди обожнювала дітей, долею кожної переймалась як власної.

«Просто обожнюю дітвору, а от кар’єрний шлях розпочався не з найлегших з них – в інспекції по справі неповнолітніх, що нині є ювенальною службою. Потім у 1997-му перейшла до управління «Служба у справах дітей», була й заступником, й начальником – говорить Катерина Голосна.

Кожній працівниці було вручено квіти та символічні подарунки, виготовлені власноруч робітниками центру «Берегиня».