003.jpg

Працівники міської централізованої бібліотечної системи з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні провели низку просвітницьких заходів.

Центральна міська бібліотека ім. Т. Г. Шевченка провела для студентів патріотичний урок «Життя обірване на злеті». Бібліотекарі розповіли про трагічні події Революції Гідності та постаті Героїв Небесної Сотні. Присутні прочитали вірші, присвячені героям Революції Гідності та їхнім родинам, і вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

До річниці кривавих подій на Майдані у бібліотеці-філії № 1 влаштували урок мужності для школярів «А сотню вже зустріли небеса», під час якого діти переглянули мультимедійну презентацію «Україна – країна нескорених!» з розповіддю про трагічні періоди в історії України, а також ознайомились із книжковою виставкою «Україна пам’ятає».

У бібліотеці-філії № 2 у День Героїв Небесної Сотні відбулась акція «Україна та її сучасні герої». Під час уроку гідності та патріотизму «Воїни Майдану» школярі зустрілись із учасником подій на київському Майдані – працівником Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Сергієм ШАПОВАЛОВИМ.

Бібліотекарі дитячого абонементу підготували для юних сумчан патріотичну годину «Нам час для України жити».

Бібліотечна вахта пам'яті «За чисті душі, що злетіли в небо», присвячена Дню Героїв Небесної Сотні, розпочалась в бібліотеці-філії № 3 ім. О. П. Столбіна годиною мужності «Будемо гідні слави героїв». Бібліотекарі запросили студентів та всіх охочих на перегляд документальної хроніки подій «Все починалось з Майдану». Також молодь взяла участь у поетичній акції «Небесній сотні – сотня поетична».

Напередодні Дня вшанування Героїв Небесної Сотні бібліотека-філія № 8 провела для школярів патріотичну годину «Небесна Сотня білих журавлів». Провідний бібліотекар Надія ТЕЛЬНА розповіла школярам про боротьбу за свободу, за демократичні права українців, про загиблих героїв, про перемогу надвисокою ціною – ціною життя людей. Також діти переглянули відеоролики «Штурм Майдану», «Герої Небесної Сотні. Олексій Братушка», «Ангели Майдану», матеріли того часу місцевих газет, виставку-реквієм «Від Героїв Крут до Героїв Майдану».

Бібліотекарі бібліотеки-філії № 6 ознайомили студентів із фотодокументами, літературою, представленою на книжковій виставці «Майдан – це стан душі і поклик серця».

Бібліотекарі бібліотеки-філії №7 разом із користувачами перегорнули гіркі сторінки історії Небесної Сотні, переглянули викладку-пам’ять «Горить свіча, а на очах сльоза», згадали подвиг земляка Олексія Братушки та його побратимів.

Бібліотека-філія № 11 підготувала виставку-вшанування Героїв Небесної Сотні.

У бібліотеці-філії № 14 для підлітків відбулась година державності «За чисті душі, що злетіли в небо». Бібліотекарі ознайомили гостей із історією, причинами Євромайдану та вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Бібліотека-філія № 16 провела День інформації «Лицарі небесної варти». Школярів зібрали на патріотичну годину «Сотня непокорених героїв», познайомили з книгою Романа НЕДІЛЬКА «Небесна варта», а також книжковою виставкою «З Україною в серці».

У бібліотеці-філії № 17 відбулась година-спомин «А сотню вже зустріли небеса...». Студенти переглянули відеопрезентацію про лютневі події 2014 року та хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих.