002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО запрошує мешканців Сумської міської об’єднаної територіальної громади та її гостей разом відсвяткувати Масляну – 2020.

Про основні моменти проведення традиційного міського театралізованого свята очільник міста та відповідальні за організацію і проведення заходу посадовці розповіли під час брифінгу.

Святкуватимуть Масляну в Сумах 29 лютого. Традиційно – в парку ім. Кожедуба.

«Впевнений, буде цікаво, а головне – весело. На гостей чекають розваги на будь-який смак. Асортимент страв теж вразить: млинці, налисники, шашлики і не тільки. Тож всіх чекаємо 29 лютого об 11-й. З собою потрібно взяти якомога більше рідних, друзів і гарний настрій!» – підкреслив керманич обласного центру.

Профільний заступник очільника Сум Віра МОТРЕЧКО наголосила, що, окрім гарантованого задоволення від народних гулянь, гості заходу можуть бути спокійні за організаційні моменти.

«Ми створили всі можливі умови для відпочинку, спілкування та дозвілля сумчан. Наше ключове завдання – створення святкового настрою. Та окрім цього, ми турбуємось про порядок та публічну безпеку у ході проведення цього культурно-масового заходу, упродовж дня їх забезпечуватимуть правоохоронці, пожежники та медпрацівники», – повідомила Віра Мотречко.

А от начальник відділу культури Наталія ЦИБУЛЬСЬКА відкрила завісу щодо концертної програми.

«29 лютого буває раз на чотири роки, і символічно, що у 2020-му свято Масляної має бути незабутнім. Для цього ми запросили найкращі творчі колективи міста, також на оновленій сцені вперше буде проведений конкурс серед прекрасної половини – «Красуня Масляна – 2020». Справжнє видовище покажуть і сумські богатирі, – вони змагатимуться за титул найсильнішого. Варто зазначити, що конкурси будуть не тільки для дорослих, а й для маленьких: дітвора зможе взяти участь у веселих стартах. Відповідно, на конкурсантів чекатимуть призи. На додаток, не забуваємо і про вшанування традицій – спалення опудала», – додала начальниця структурного підрозділу.

Цьогорічна Масляна принесе оновлення й локації, де проводиться Масляна.

«Зустрічати весну будемо з новими планами й надіями. Зрозуміло, що 29 лютого у зв’язку з погодними умовами ми ще не побачимо оновлений парк, але щойно погода дозволить, наші підрозділи одразу ж вийдуть на ремонтні роботи у парку імені Кожедуба. Адже важливо приділяти увагу не тільки житловому фонду, а й місцям, де люди відпочивають, тому ми там зробимо тротуари, доріжки, освітлення, облаштуємо нові лавки, майданчики для людей з інвалідністю та відремонтуємо атракціони», – зазначив міський голова.

За його словами, ймовірно, що перші результати цієї роботи можна буде побачити на початку березня.