007.jpg

Відділ транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг спільно з Управління патрульної поліції  провів робочу нараду з перевізниками, які працюють на міських маршрутах громадського транспорту.

Розпочали з розгляну питання перевезення учасників бойових дій та членів сімей загиблих учасників АТО/ООС. Директор КУ «Центр учасників бойових дій» Олександр МОРДВАНЮК звернувся до перевізників з тим, аби вони провели додаткові інструктажі з водіями щодо перевезень пільговиків вказаних категорій за наявності відповідних посвідчень, а також повідомив, що задля уникнення непорозумінь, які мали місце при проїзді членів сімей загиблих учасників АТО/ООС, комунальна установа спільно з департаментом соціального захисту населення опрацьовують питання випуску вкладиша єдиного зразка для членів сімей загиблих учасників АТО/ООС.

Старший інспектор з особливих доручень відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції в Сумській області Ігор БІЛОВОЛ нагадав, що до кінця лютого триватимуть заходи з перевірки громадського транспорту «Перевізник зима – 2020». Серед основних порушень, що були виявлені на цей час, – зношеність покришок, неналежне кріплення сидінь, відсутність актів технічного контролю транспортних засобів. Представник патрульної поліції також повідомив, що в січні з вини водіїв громадського транспорту трапилось п'ять ДТП, тоді як за весь минулий рік їх було 21. А відтак, закликав перевізників ретельно ретельніше контролювати технічний стан транспорту та дотримання водіями правил дорожнього руху та попередив, що, за потреби, перевірки продовжаться і по завершенню комплексу профілактичних заходів «Перевізник зима – 2020».IMG 6862

Зі свого боку начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО додав, що проведені структурним підрозділом перевірки виявили незадовільний санітарний стан салонів – а саме підлоги, чохлів сидінь, ущільнювачів дверей, відсутність необхідної інформації, недостовірні дані для зв’язку з перевізником. Відділ направить акти перевірок перевізникам, котрі зобов’язані у 10-денний термін виправили виявлені недоліки. Додатково Сергій Яковенко доручив перевізникам привести паспорти маршрутів у відповідність до рішення виконавчого комітету від 21 січня 2020 року «Про визначення переліку та назв зупинок міського пасажирського транспорту на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади».

Заступник міського голови Олександр ЖУРБА, зважаючи на кількість виявлених під час перевірок порушень, доручив відділу транспорту, зв’язку й надалі у взаємодії з відповідними структурами ретельно контролювати питання санітарно-технічного стану транспорту, що здійснює пасажирські перевезення в місті.