003.jpg

Заклади міської централізованої бібліотечної системи провели низку просвітницьких заходів на вшанування Героїв Крут.

Всі заходи були спрямовані на виховання почуття патріотизму, відданості, любові до Батьківщини та пам’яті про тих, хто відстоював і відстоює свободу і незалежність України.

Бібліотека-філія № 2 провела для учнів 8–10 класів спеціальної школи годину пам'яті «Через Крути до майбутнього». Школярі почули розповідь про історичні події того часу, вірші, пісні про Героїв Крут, переглянули фільм «Пам'яті героїв Крут присвячується», буктрейлер «Крути 1918», переглянули книжкову виставку «Героїка трагедії Крут».

Працівники бібліотеки-філії № 10 підготували з даної теми книжкову виставку-реквієм «У Крутах кувалася воля», де представили літературу про події, що відбулись під Крутами у 1918 році.

Бібліотека-філія № 14 влаштувала для старшокласників школи № 23 вебподорож «Крути: і сум, і біль, і вічна слава», під час якої учням нагадали про події, що відбулись 29 січня 1918 року біля станції Крути, коли студенти, курсанти і гімназисти прийняли нерівний бій з більшовицькою армією.

Бібліотекарі філії № 17 підготували урок історії «Надія юна нашої землі під Крутами навіки полягли», в рамках якого провели історичну гру «Українська революція 1917–1921 років», розроблену Український інститут національної пам'яті.

Вебінформація «Вічна пам’ять героям Крут» стала уроком минулого і для юнацтва, і для дорослих користувачів бібліотеки-філії № 7, яких працівники книгозбірні ознайомили з матеріалами з даної теми, надали інформацію щодо публіцистичних та історичних джерел, що є в бібліотеці.