0012.jpg

У Сумах у День пам'яті полеглих у бою під Крутами вшанували тогочасних і нинішніх захисників української державності.

Представники міської влади та громадських організацій націоналістичного спрямування прийшли на Алею Слави, де вшанували пам’ять Героїв України різних часів хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам, загиблим у зоні проведення АТО/ООС.

Пояснюючи, чому цього року для відзначення вагомої події в історії України обрали місце, де знайшли спочинок сучасні герої України, голова обласної організації Конгресу Української інтелігенції Віктор КАЗБАН провів історичні паралелі між подіями понад 100-річної давнини та сьогодення. Він зазначив, що історія повторюється: Україну знову хочуть загарбати, але українці, як завжди, демонструють незламність і саме молодь у перших рядах захисників державності.

Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК наголосив на тому, що Герої Крут дали потужний поштовх для розвитку української державності, стали прикладом відваги та жертовності для наступних поколінь захисників України.

«Довговічна історія України просякнута кров’ю борців за незалежність, борців за українську землю. Подвиг Героїв Крут – це приклад, який вони унаслідували від попередників і передали наступним поколінням. Завдяки учасникам січневого бою під Крутами, які стримали наступ більшовиків на Київ, відбулась України, що стала праобразом сучасної української держави, яку мусимо любити всією душею, захищати і робити все, щоб передати нащадкам вільною та незалежною», – сказав посадовець.