0010.jpg

Виконавчий комітет затвердив рішення про встановлення меморіальної дошки заслуженому архітектору України Анатолію Дейнеці на фасаді будинку №4 по вул. Кооперативна.

Заступник начальника управління архітектури і містобудування Ольга БОНДАРЕНКО представила проєкт рішення, підготовленого з метою увіковічнити пам'ять заслуженого архітектора України, завдяки якому в Сумах був затверджений унікальний для того часу Генеральний план міста, який відзначений премією Ради Міністрів СРСР.

Нагадаємо, що Анатолій Дейнека працював на посадах головного архітектора міста та Сумської області, виховав цілу плеяду сумських архітекторів, є автором низки містобудівних проєктів, пам’ятників та меморіалів, відбудов храмів. Він також підготував відомий путівник по Сумах та області «Пам’ятки архітектури Сумщини», який витримав не одне видання.

Відтак, члени виконавчого комітету ухвалили рішення щодо встановлення іменної меморіальної дошки на фасаді будинку № 4 на вул. Кооперативна, у якому працював архітектор.

Ініціатором виступив Інститут сучасного проектування «Архітектурний центр», проєкт пройшов процедуру узгодження відповідно до Порядку встановлення пам’ятних знаків на території міста Суми.