006.jpg

На засіданні апаратної наради при міському голові Олександру ЛИСЕНКУ обговорили проблемне питання крадіжок люків у місті.

За повідомленням начальника сектору охорони громадського порядку Сумського відділу поліції ГУНП в Сумській області Олександра ДІДУСЬОВА, за минулий рік було виявлено та встановлено особи двох громадян, які викрадали металеві люки чи окремі їх складові частини.

В березні минулого року затримали громадянина, який викрав кришку люка теплової камери, що належить ТОВ «Сумитеплоенерго» по вул. 2-А Залізнична, 24. Особі повідомили про підозру за ч.2 ст. 185 КК України, матеріали кримінального провадження направлено до суду.

Також, в листопаді, працівники поліції затримали громадянина, який, як виявилось пізніше, систематично викрадав металеві люки та кришки.

В ході досудового розслідування доведено 36 епізодів злочинної діяльності громадянина: 8 фактів крадіжок металевих люків (загалом 13 кришок), які належать ТОВ «Сумитеплоенерго»; 7 фактів крадіжок металевих люків (загалом 9 кришок), які належать Сумській філії ПАТ «Укртелеком»; 4 факти крадіжок металевих люків (загалом 6 кришок), які належать КП «Міськводоканал»; 8 фактів крадіжок металевих люків (загалом 10 кришок), які належать КП «Шляхрембуд»; один факт крадіжки металевих люків (1 кришка), що належить департаменту інфраструктури міста та інші.

Вказаній особі повідомили про підозру за ч.2 ст. 185 КК України та в січні 2020 року матеріали кримінального провадження направлено до суду.

«Роботу із запобігання крадіжок люків необхідно посилити. Адже відкритий люк, це, в першу чергу, загроза здоров’ю громадян, а вже потім – втрата коштів підприємств. У разі відсутності кришки люка балансоутримувачі мають вжити оперативні дії для убезпечення людей від нещасного випадку, і тримати питання на контролі до його повного вирішення», – наголосив міський голова.

Очільник Сум звернувся до балансоутримувачів люків, систематично проводити перевірку наявності кришок каналізаційних колодязів та посилити співпрацю з представниками поліції.