006.jpg

У Сумах у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС біля пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля» згадали загиблих приборкувачів атому та подякували живим.

Звертаючись до ліквідаторів, які цього дня прийшла до знакового для них місця, заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ подякувала їм та всім, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильської АЕС, за мужність, героїзм і самовіддачу, за те, що свого часу створили заслін радиації, тим самим подарувавши світові майбутнє.

«Сьогодні ми вшановуємо тих, хто ціною власного здоров’я та навіть життя зумів побороти ядерного монстра, справжніх героїв – ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Від імені міського голови Олександра ЛИСЕНКА та всієї сумської громади хочу подякувати та низько вклонитись людям, які, у прямому сенсі слова, врятували світ, адже без їх відваги та мужності боюсь навіть уявити, що було б із людством», – сказала посадовець.

Разом із присутніми Альона Дмітрєвская вшанувала пам’ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання та поклала квіти до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля».