003.jpg

Під головуванням заступника міського голови Альони ДМІТРЄВСКОЙ відбулось чергове засідання міської комісії у справах альтернативної (невійськової) служби.

Комісія розглянула заяву громадянина, релігійним переконанням якого суперечить виконання військового обов’язку, та вирішила направити чоловіка на проходження альтернативної (невійськової) служби строком 27 місяців до школи № 3 ім. генерал-лейтенанта А. Морозова на посаді двірника.

Наразі альтернативну (невійськову) службу проходять дев’ятеро жителів міста: троє – в Сумській центральній районній клінічній лікарні (на посадах підсобного робітника, електромонтера та прибиральника території), п’ятеро – в комунальних підприємствах і установах Сумської міської ради: КП «Спеціалізований комбінат» (робітник ритуальних послуг та приймальник замовлень), КП «Електроавтотранс» (слюсар-електрик), КП «Центр догляду за тваринами» – (ловець бездоглядних тварин), гімназії № 1 (бухгалтер), один – в комунальній установі Сумської обласної ради: Сумському обласному центрі комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю (фахівець з фізичної реабілітації).

П’ятеро з осіб, що проходять альтернативну службу, належать до релігійної організації Свідки Єгови, троє – Євангельські християни, один – Євангельський християнин-баптист.

Нагадаємо, для направлення на альтернативну службу необхідно не пізніше ніж за два календарні місяці до початку періоду призову на строкову військову службу звернутися з письмовою заявою та документами, що підтверджують істинність релігійних переконань, паспортом, копією документа про освіту, довідкою про склад сім’ї, довідкою з місця роботи або навчання, до комісії: вул. Харківська, 35, каб. 212, тел.: 60–44–48.