007.jpg

Міська влада допомагає сумчанам, котрі опинились у складних життєвих обставинах, у тому числі cім’ям учасників АТО/ООС.

На поточний рік міською програмою «Соціальна підтримка учасників антитерористичної операції та членів їх сімей» передбачено 600 тис. грн. для надання за рахунок коштів міського бюджету матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції, добровольцям та членам їх сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. Допомога надається на проведення медикаментозного лікування та оперативного втручання або за проведене лікування, придбання медикаментів, донорських компонентів, імплантатів, виробів медичного призначення та інше, вирішення соціально-побутових питань.

Рішення про надання допомоги приймається на засіданнях відповідної Комісії, яку очолює заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ та до складу якої, окрім працівників соціального захисту населення, входять і представники галузі охорони здоров’я, і депутати міської ради, і учасники АТО.

Протягом року відбулось сім засідань Комісії, за підсумками яких надано допомогу 38 учасникам АТО, 50 особам з числа членів сімей учасників АТО та членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО, добровольцю та члену сім’ї добровольця.

При визначенні розміру матеріальної допомоги комісія враховує обсяг виділених з міського бюджету коштів на відповідний бюджетний рік. Максимальний розмір матеріальної допомоги склав 44,9 тис. гривень. Допомога в розмірі від 1 до 5 тис. грн. надана 39 особам; від 5 до 10 тис. гривень – 21 заявнику, від 10 до 20 тис. гривень – восьми заявникам, від 20 до 40 тис. гривень – дев’яти особам.

Всього за допомогою звернулись 92 особи.