007.jpg

Під головуванням міського голови Олександра ЛИСЕНКА, відбулось засідання Керівного комітету проєкту «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах м. Суми».

Нагадаємо, бюджет проєкту становить 1 млн 635 тис. євро. Зокрема, грантова складова (внесок ЄС) становить 70%, співфінансування міського бюджету – 30%.

На засіданні були присутні директор департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світлана ЛИПОВА, начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ, ключовий експерт Команди підтримки проєкту «Угоди мерів – Демонстраційні проєкти» Дмитро ІВАНЕНКО, члени команди проєкту та директори навчальних закладів.

На початку засідання Олександр Лисенко наголосив на важливості реалізації таких проєктів для міста, адже впровадження енергоефективних заходів дозволяє економити 20-30% коштів на енергоресурси та сприяє створенню сучасних комфортних умов перебування дітей у загальноосвітніх закладах.

Під час засідання, члени керівного комітету розглянули результати розробленої проектної документації з термомодернізації шкіл та обговорили можливі енергоефективні заходи, що можуть бути впроваджені в рамках проєкту з урахуванням обмеженості бюджету проєкту.

За результатами засідання було вирішено направити на розгляд Представництва Європейського Союзу пропозиції щодо впровадження в рамках проєкту наступних енергоефективних заходів: комплексна термомодернізація школи № 9 (утеплення фасаду, цоколю та покрівлі, заміна вікон, дверей, встановлення вентиляції з рекуперацією в спортивному залі та їдальні), термомодернізація центрального корпусу школи № 7 (утеплення фасаду і цоколю, встановлення ІТП, заміна вікон та дверей) та модернізація системи освітлення приміщень будівлі школи № 20.

Олександр Лисенко підсумував робочу зустріч твердженням, що сьогодні енергоефективність – це необхідність, тому міська влада і надалі працюватиме над впровадженням енергоефективних проєктів у будівлях бюджетної сфери.

Зауважимо, Суми – місто, одне із шести міст в Україні, що стали учасниками програми Європейського Союзу «Угода Мерів – Демонстраційні проекти», в рамках якої впроваджується проєкт «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах м. Суми».