007.jpg

Із листопада пільговики отримуватимуть квитанції з повним розміром комунального платежу.

Про нововведення розповіла детально на брифінгу начальник управління грошових виплат, компенсацій та надання пільг департаменту соціального захисту населення Наталя МОСКАЛЕНКО.

Посадовиця повідомила, що до жовтня поточного року нарахування пільг проводили надавачі послуг і це зазначалось у платіжках, а з початку жовтня, у зв’язку з продовженням процесу монетизацій, це робить департамент соціального захисту населення і у квитанціях подається повний розмір комунального платежу – без розрахування розміру пільг.

При безготівковій формі надання пільг, як і у випадку з субсидіями, суми нарахованих пільг обліковуватимуться в АТ «Ощадбанк», звідки йтимуть на рахунки домоуправителів, ОСББ або надавачів комунальних послуг.
Після 18 числа АТ «Ощадбанк» почне інформування пільговиків про стан розрахунків за житлово-комунальні послуги, надсилаючи СМС-повідомлення про залишок коштів на рахунку.

Зручним для отримувача пільг має стати і наявність особистого кабінету на офіційному сайті банку, стверджують у департаменті соцзахисту населення. Для входу до особистого кабінету необхідно скористатись посиланням «Інші розділи», що розміщене у правому верхньому куті офіційного сайту («Інші послуги»/«Безготівкова монетизація субсидій і пільг»/«Фізична особа»).

При готівковій формі надання пільг сумчани отримуватимуть пільги «живими грошима» та зобов’язані будуть самостійно сплачувати за комунальні послуги.

Наталя Москаленко проінформувала, що пільги у безготівковій формі нарахували за жовтень 11245 сумчанам, у готівковій – 224 пільговикам – до 15 жовтня вони надали департаменту соціального захисту населення відповідні заяви і, починаючи з 4 листопада, вже отримали кошти за пільги на суму 172 тис. гривень.