001.jpg

Студенти першого, другого та четвертого курсів СумДУ, які вивчають навчальну дисципліну «Політологія», завітали на екскурсію до міської ради.

Під час першої частини зустрічі начальник відділу організаційно-кадрової роботи Андрій АНТОНЕНКО познайомив студентів із повноваженнями органів місцевого самоврядування та їх основними функціями, а також розповів студентам історію конференц-зали міського голови. Саме тут відбуваються наради та офіційні прийоми делегацій з інших міст та країн.

Далі ж міський голова – Олександр ЛИСЕНКО особисто відповідав на запитання представників студентства. Зокрема, щодо розвитку інфраструктури міста: студенти зацікавились розбудовою та подальшим існуванням молодіжного центру «Романтика» та парку ім. Кожедуба, наголошуючи на важливості цих об’єктів як місць для розвитку та відпочинку для молоді. Міський голова погодився зі студентами та повідомив, що перший із зазначених об’єктів вже незабаром розпочне свою роботу.

Обговорили й перспективи працевлаштування саме в обласному центрі, адже наразі існує тенденція «шукати роботу за кордоном». Єдиний шлях залишити людей на місцях Олександр Лисенко вбачає у залученні інвесторів та міжнародній кооперації. До слова, міський голова розповів про ймовірні плани співпраці із Бразилією стосовно будівництва лінії сортування відходів. Не оминули й нагальні питання, такі як відносини із обласною державною адміністрацією, реформа вторинної ланки медицини та фінансування новоствореної Сумської ОТГ.

Екскурсія виявилась продуктивною для обох сторін: студенти почули відповіді на важливі для них питання, міська влада взяла до уваги прохання та поради від юних громадян.