0010.jpg

Відділ охорони здоров’я у День психічного здоров’я закликає сумчан приєднуватись до глобального флешмобу #WorldSuicidePreventionDay для підтримки людей у скрутному становищі.

За даними ВООЗ, щороку понад 800 тис. чоловік вмирають у результаті самогубства – один випадок смерті кожні 40 секунд. Це одна з головних причин смертності серед молодих людей віком 15 – 29 років. Окрім того, за останні 45 років показники самогубств зросли у всьому світі на 60%.

Сьогодні, в День психічного здоров’я, в більшості країн світу проходить акція «40 секунд дії», в рамках якої відбувається глобальний флешмоб #WorldSuicidePreventionDay для підтримки людей в скрутному становищі. Його ініціатори пропонують приділити хоча б 40 секунд розмові з близькими людьми, котрі перебувають у скрутному становищі, чи з тими, хто втратив близьку людину через самогубство. Також закликають роботодавців звернутись із мотиваційною промовою до своєї команди, а блогерів і журналістів – зробити допис або відео на 40 секунд зі словами підтримки та розповіддю про Всесвітню акцію #WorldSuicidePreventionDay