001.jpg

Опікунська рада при органі опіки та піклування міської ради інформує про підсумки роботи за дев’ять місяців поточного року.

З початку року відбулось 10 засідань опікунської ради, на яких розглянуто 40 заяв, що стосуються питань опіки та піклування над повнолітніми недієздатними особами.

Згідно з наданими пропозиціями прийнято 10 рішень виконавчого комітету з питань опіки та піклування над повнолітніми особами, скарг на дії опікунів, укладання правочинів з нерухомим майном недієздатних тощо. Забезпечено участь у 57 судових засіданнях. Як наслідок, над 18 особами встановлено опіку, надано дозвіл на укладання правочинів з нерухомим майном недієздатних з метою покращення житлово-побутових умов та захисту майнових прав підопічних 11 опікунам.

Оновлювався та підтримувався в актуальному стані реєстр недієздатних повнолітніх осіб, до якого включено відомості про 439 осіб, відповідна інформація внесена до Централізованого банку даних з проблем інвалідності.

Згідно із затвердженими графіками проведено 447 обстежень житлово-побутових умов недієздатних осіб, 404 громадянам надано методичну допомогу з питань опіки та піклування над повнолітніми особами, які за станом здоров’я не можуть здійснювати свої права та виконувати обов’язки.

За сприянням органу опіки та піклування ради з коштів, що передбачені у міському бюджеті на виконання виборчих програм і доручень виборців, надано матеріальну допомогу 10 недієздатним особам для придбання засобів особистої гігієни та лікування в загальній сумі 19 тис. гривень.

Нагадуємо, засідання опікунської ради відбуваються кожного останнього вівторка місяця, допомогу з питань, що належать до її компетенції, можна отримати за адресою:, вул. Харківська, 35, каб. 210 та 211, тел. 60–45–21, 60–44–48.