005.jpg

У Сумах відбулось свято, присвячене спортсменам-олімпійцям, в рамках якого письменник, заслужений журналіст України Олександр ВЕРТІЛЬ презентував книгу про зірок спорту Сумщини: «Сумщина олімпійська: «Citius, altius, fortius», видану за сприяння міської ради.

У заході на вшанування спортсменів взяли участь шанувальники спорту, молодь, журналісти, керівники міста та області, депутати міської та обласної рад.

Привітав спортсменів та автора книги зі святом заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК.

«Місто і область пишається спортивними досягненнями наших земляків, відомих далеко за межами країни. В цьому залі присутні люди, які є прикладом підростаючому поколінню, вони прославляють Суми і всю Україну на світових спортивних аренах. Я щиро дякую кожному з вас, шановні спортсмени-олімпійці, за витривалість, силу духу і жагу до перемоги. Міська влада докладає максимум зусиль для того, щоб у місті були гідні умови для спортивного виховання дітей та молоді, та для відточування майстерності відомих спортсменів», – сказав Степан Пак.

Він також звернувся до автора книги про досягнення підкорювачів спортивного олімпу зі словами вдячності за творчість та пропаганду здорового способу життя: «Слово закарбоване в книзі – вічне. Завдяки Вашим книгам, серед яких «На гребені хвиль. Олександр Шапаренко», «Володимир Голубничий: 20 кілометрів до тріумфу», «Олена Петрова: срібний сніг» та «Сумщина олімпійська: «CITIUS, ALTIUS FORTIUS», про наших земляків, які залишили слід у великому спорті, дізналось широке коло людей, у тому юне покоління, яке, наслідуючи видатних олімпійців, дружитиме з фізичною культурою та спортом,  а Здорові діти – здорова нація».

Заступник очільника обласного центру вручив Олександру Вертілю подяку міської ради з нагрудним знаком, та наголосив, – міська влада й надалі підтримуватимуть індустрію книговидання.

У святі також взяли участь Олександр ШАПАРЕНКО й Олена ПЕТРОВА. Вони висловили щиру вдячність автору за книги та побажали йому творчого натхнення, плідної праці та успіхів у подальшій роботі.

У програмі заходу була не лише презентація книг, а й спілкування з олімпійськими чемпіонами, фотозона, музичні привітання спортсменам і всім гостям свята у виконанні колективу обласної філармонії.