0010.jpg

У сумських бібліотеках розгорнули книжкові виставки, тематичні викладки літератури про визволення рідного краю від нацистських загарбників.

Так, Центральна міська бібліотека ім. Т. Г. Шевченка підготувала для своїх читачів перегляд літератури «Суми: велич і гордість...», де представлена література про ті страшні події та битви за визволення рідного міста. Увазі читачів пропонується коротка історична довідка про події 1943 року, книги про визвольний шлях українців.

Щорічно і традиційно працівники бібліотеки-філії № 2 спільно з вихованцями дитячого садочку та учнями школи № 6 віддали шану героям-визволителям міста.

Бібліотекарі бібліотеки-філії № 8 провели патріотичнау годину «Єдина Україна – наша рідна Батьківщина» з учнями 8-А класу школи № 15. Мета уроку – ознайомлення учнів з основними подіями становлення державності України, формування відчуття приналежності до України, усвідомлення себе українцем.

Бібліотекарі звернули увагу дітей на події визволення Сум, на героїчну мужність українського народу, який відстояв честь і незалежність Батьківщини. Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять жертв Другої Світової війни та загиблих захисників на Сході.