0012.jpg

У Сумах вшанували пам'ять загиблих п’ять років тому на Луганщині земляків-артилеристів.

Саме 3 вересня 2014 року ворожі «Смерчі» накрили військовослужбовців 27-ої Сумської реактивної артилерійської бригади. Тоді загинуло 17 артилеристів.

Вшанувати пам'ять воїнів-захисників біля пам’ятного знаку загиблим воїнам-артилеристам зібрались їхні побратими, рідні, керівництво міста та області, а також учні та вчителі школи № 1.

Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК найперше звернувся до рідних загиблих військовослужбовців, в чиїх серцях ніколи не втихне біль втрати.

«П’ять років тому до Сум повернулись наші хлопці, які відважно боронили українську землю від ворога. Але, на жаль, повернулись у трунах – таку ціну вони заплатили за те, аби їхні батьки і матері, дружини і діти жили на непідкореній території. Низький їм за це уклін і вічна шана», – сказав посадовець.

Під залпи військових рушниць на знак скорботи за загиблими у нерівному бою з ворогом кожен із присутніх на мітингу поклав квіти до підніжжя пам’ятного знаку.

Потому учасники мітингу рушили до Алеї Слави, де також відбулось покладання квітів до могил загиблих учасників АТО та заупокійна панахида.