003.jpg

Представники міської влади привітали учасника боїв за Суми з 76-ою річницею визволення міста від нациcтських загарбників.

До 96-річного сумчанина Сергія МАЙОРОВА завітали заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ, член виконавчого комітету Юрій УДОВЕНКО, а також представники педагогічного та учнівського колективів школи № 3.

На сьогодні чоловік, на жаль, вже єдиний, хто може розповісти про події 76-річної давнини, коли навколо Сум точились запеклі бої і військові боролись за те, аби звільнити українське місто від окупанта.

Альона Дмітрєвская від імені міського голови Олександра ЛИСЕНКА та всієї сумської громади подякувала Сергію Майорову за патріотизм і самопожертву, які врятували місто в найстрашніші часи.

«Ви є справжньою людиною-легендою, на розповідях якої має зрости не одне покоління сумчан. Адже те, як ви боролись, відстоювали рідне місто, щодня у ті воєнні роки наближали день, коли Суми стануть зрештою вільні від нацистських загарбників, має слугувати молоді прикладом любові до міста, де вони народились і живуть», – сказала заступник міського голови.

Потому, спілкуючись з гостями, Сергій Майоров розповів про те, як саме визволяли Суми, окремо зупиняючись на людях, які ціною власного життя зробили все, аби місто позбулось нацистської навали.