004.jpg

Фахівці «Клініки, дружньої до молоді» КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» провели навчальну зустріч на тему профілактики ВІЛ/СНІДу із курсантами табірного збору Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ.

Спілкувались у рамках лекторію «Молодь за здоровий спосіб життя» та акції Клініки, дружньої до молоді «Відповідальність починається з мене».

Основним меседжем зустрічі стало «захищаючи – захищайся», бо кров правопорушника або іншої людини може бути потенційно інфікованою.

На цьому наголосили фахівці, які нагадали, що деякі випадки діяльності майбутніх працівників поліції можуть бути ризикованими через інфікування різними хворобами, в тому числі і ВІЛ-інфекцією.

Соціальний педагог Клініки, дружньої до молоді Анна КРАМАР ознайомила курсантів з основними принципами роботи Клініки та приділила особливу увагу трьом шляхам передачі ВІЛ та засобам захисту.

Курсанти переглянули документальний фільм про реальне життя людини з ВІЛ з метою мотивування пройти тест.

Всі охочі мали можливість пройти його безкоштовно та анонімно і отримати результат через 15 хвилин. Вони були охоплені якісним дотестовим та післятестовим консультуванням сертифікованими фахівцями.