006.jpg

У Сумах відбулись урочистості з нагоди Дня вшанування пам’яті загиблих військовослужбовців Десантно-штурмових військ.

Зранку біля Меморіалу загиблим воїнам-інтернаціоналістам зібрались воїни-десантники різних поколінь, керівництво обласного центру, міських організацій, які опікуються проблемами колишніх військовослужбовців.

Участь у заході взяв і керманич Сум Олександр ЛИСЕНКО.

Очільник міста поспілкувався із воїнами і подякував їм за відвагу, мужність і силу духу при виконанні військового обов’язку, адже в Збройних Силах України служать багато воїнів-десантників, які брали участь у бойових діях в Афганістані, ліквідовували наслідки катастрофи на Чорнобильській АЕС і нині виконують свій військовий обов’язок в зоні АТО/ООС.

«Мабуть кожному, коли лунає вираз «крилата піхота», спадають на думку такі слова, як міць, витримка і незламність духу у будь-якій ситуації. Саме такими є десантники. І немає сумніву, що десантник захистить і відіб’є будь-який ворожий напад, чого б йому це не вартувало. Сьогодні ж ми вшановуємо пам'ять тих, кому нажаль, довелось заплати занадто високу ціну, виконуючи свій військовий і громадянський обов’язок. Всі ті воїни-десантники, які не повернулись із «гарячих точок», назавжди стануть прикладом того, як треба служити, любити і захищати свою землю», – сказав Олександр Лисенко.

Потому усі присутні вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих воїнів-десантників, а духовенство відслужило за ними заупокійну панахиду.

Далі підніжжя Меморіалу загиблим воїнам-інтернаціоналістам услали квітами на знак пам’яті і поваги до героїчного вчинку тих, хто загинув у боротьбі за рідну країну.