005.jpg

Торгівля людьми має багато форм і не знає кордонів - основна теза тематичного семінару у Сумському міському центрі зайнятості.

Такий відбувся напередодні Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, який відзначається 30 липня.

Представники органів влади та експертних громадських організацій зібралися разом, аби привернути увагу громадян до цієї масштабної проблеми.

Адже за даними минулорічної Глобальної доповіді ООН, з 21 млн. людей, які є жертвами торгівлі людьми, частка жінок і дітей складає 71%.

До спілкування запросили відвідувачів міського центру зайнятості.

Фахівчиня управління соціально-трудових відносин Департаменту соціального захисту населення Наталія РЄЗНІК повідомила про передбачені законом державні гарантії соціального захисту людям, які стали постраждали від цього ганебного явища.

Наталія ЄСІНА, представниця ГО «Українська Гельсінська спілка з прав людини» на Сумщині, розповіла відвідувачам про неурядові програми підтримки та захисту прав жертв торгівлі людьми.

На ризики працевлаштування за кордоном звернула увагу фахівчиня центру зайнятості Наталія ПОЧЕПЦОВА. Вона навела присутнім поради щодо того, як не стати жертвою трудового рабства, можливості перевірки наявності ліцензії у посередників з працевлаштування тощо.

Нагадаємо, в Україні працює безкоштовний телефон Нацiональної «гарячої лiнiї» з протидії торгівлі людьми та консультування мiгрантiв: 527, 0-800-505-501.