006.jpg

Суми долучились до ІV робочої зустрічі координаторів Національної мережі інтеркультурних міст України, яка тривала протягом двох днів, 18 та 19 липня, в Одесі.

Участь в ній взяли експерт Ради Європи Ксенія ХОВАНОВА-РУБІКОНДО, представники з Сум, Одеси, Луцька, Вінниці, Мелітополя та Павлограда презентували результати річної роботи міст-учасників ІСС мережі України.

Серед іншого, аналізували та обговорювали кращий досвід, перешкоди та пріоритетні моменти щодо втілення моделі інтеркультурної інтеграції у містах-учасниках.

Також в рамках зустрічі був презентований контекст навчальних візитів до ІСС міст поза межами України (м. Турин (Італія) , м. Санта-Крус ((провінція Аргентини), м. Женева (‎Швейцарія), м. Страсбург (Франція), їх користі та доцільності для міст української Мережі.

Під час зустрічі учасники обговорили загальний План дій мережі ІСС-Україна на 2019-2020 роки, питання щодо створення Стратегій інтеркультурного розвитку у містах, а також Стратегії спільних дій учасників Національної мережі, визнання Програми інтеркультурного розвитку на державному рівні.