0012.jpg

Управління стратегічного розвитку міста разом із іншими структурними підрозділами створюють План місцевого економічного розвитку Сум в рамках ініціативи ЄС «Мери за економічне зростання».

Обговоренню завдань та функцій цього документа присвятили сьогоднішнє засідання робочої групи, до складу якої ввійшли фахівці структурних підрозділів міської ради, науковці, підприємці, та яке відбулось під головуванням секретаря міської ради Андрія БАРАНОВА.

Участь в засіданні взяв і міський голова Олександр ЛИСЕНКО, який першочергово наголосив на тому, що План місцевого економічного розвитку Сум повинен сприяти налагодженню більш чіткого діалогу між владою та бізнесом.

«Цей документ повинен не лише виокремити нагальні питання та шляхи їх вирішення задля успішного функціонування малого та середнього бізнесу на теренах міста, а й містити економічний прогноз на найближчі декілька років. Тоді нам буде легше співпрацювати, а головне, що від цього буде користь як самим підприємцям, так і місту, де вони сплачуватимуть податки», – сказав очільник сум.

Як розповіла начальник управління стратегічного розвитку міста Оксана КУБРАК, наразі збирається та опрацьовується інформація, яка необхідна для написання Плану місцевого економічного розвитку міста, розробляється попередній SWOT-аналіз.

Та вже визначено головні завдання, які ляжуть в основу цього документа, а саме: підтримка місцевого бізнесу та розвиток підприємництва, розвиток місцевого трудового потенціалу та залучення коштів у місцеву економіку.

Секретар міської ради Андрій Баранов додав, що кожне з цих завдань члени робочої групи можуть розширити функціями і тим самим зробити його більш дієвим.