003.jpg

Представники відділу захисту прав споживачів і поліції провели рейд щодо перевірки дотримання заборони на продаж алкоголю у вечірній і нічний час.

У поле зору перевіряльників потрапили два магазини (по вул. Ковпака і вул. Харківська), де всупереч рішенню міської ради торгували алкогольними і слабоалкогольними напоями, пивом. На продавців цих торгівельних закладів поліція склала протоколи за ст. 156 КУпАП «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами». Порушникам загрожують штрафи на суму від 510 до 1,7 тис. гривень.

Після того як адміністративна комісія прийме рішення про накладання штрафів на продавців, що здійснювали продаж алкоголю всупереч забороні, матеріали будуть направлені до Головного управління Державної фіскальної служби у Сумській області.

«Введена міською радою заборона на продаж алкогольних напоїв стосується всіх об’єктів роздрібної торгівлі алкогольними напоями, окрім закладів ресторанного господарства, Щодо автозаправних станцій, то вони теж підпадають під заборону, якщо не мають ліцензії на продаж алкоголю на розлив. Контроль за виконанням даного рішення здійснює Сумський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області, Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області, Головне управління Державної фіскальної служби у Сумській області», – сказав начальник відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олег ДУБИЦЬКИЙ.

Нагадаємо, торік у листопаді міська рада своїм рішенням заборонила продаж алкогольних напоїв, пива (крім безалкогольного), слабоалкогольних напоїв в стаціонарних об’єктах торгівлі та тимчасових спорудах, крім закладів ресторанного господарства, щодня у період з 22:00 до 7:00. Дане рішення ухвалили, зокрема, у відповідь на скарги від містян на п’яні витівки підлітків та молоді в нічний час.