004.jpg

У приміщенні обласної філармонії відбулись урочистості з нагоди 21-ої річниці утворення Експертної служби МВС України.

Працівників Сумського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру привітав зі святом заступник міського голови Степан ПАК.

Від імені виконавчого комітету та особисто міського голови Олександра ЛИСЕНКА посадовець звернувся до колективу Сумського НДЕКЦ зі щирими побажаннями міцного здоров’я, злагоди у родинах та успіхів у всіх починаннях: «Ви виконуєте надзвичайно важливу роботу, адже без вашої участі розслідування та розкриття злочинів було б неможливим. Бажаю кожному з вас кар’єрного зростання, процвітання та активної діяльності для подальшого піднесення авторитету та престижу експертної установи МВС України».

За вагомі досягнення у професійній діяльності та з нагоди свята грамотами міського голови Степан Пак відзначив завідувача сектору трасологічних досліджень відділу криміналістичних видів досліджень Ігора ТКАЧОВА, старшого судового експерта сектору дослідження зброї відділу криміналістичних видів досліджень Оксану БЕРАІЯ та старшого судового експерта сектору дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів Тетяну РЕМЕНЦОВУ.

Експертна служба, як окремий підрозділ, з’явилася 20 червня 2000 року. Пізніше, в результаті реформування МВС України, її структурно відокремили від органів досудового слідства і підпорядкували Міністерству внутрішніх справ України.

На сьогодні Сумський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України є єдиною на території області повнопрофільною експертною установою, яка забезпечує потреби оперативних служб, слідчих органів та судів у проведенні криміналістичних експертиз.