002.jpg

Під час сесії міської ради очільник Сум Олександр ЛИСЕНКО надав слово представнику ПАТ «Сумське НВО», аби він озвучив звернення від в. о. генерального директора підприємства Володимира ЛУК’ЯНЕНКА.

Тематика звернення – вчасне подання теплоносія Котельнею Північного промвузла з початком опалювального сезону 2019-2020 років.

Заступник голови профспілки працівників ПАТ «Сумське НВО» Владислав СОЦКОВ нагадав депутатам, що товариство є теплопостачальною організацією, яка здійснює виробництво, транспортування та постачання теплової енергії, а також є виконавцем послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання для частини мешканців міста.

За словами Владислава Соцкова, у звернені від в. о. генерального директора підприємства наголошено, що ПАТ «Сумське НВО» цілком здатне самостійно забезпечити оселі своїх споживачів опаленням та своєчасно розрахуватися з постачальниками енергоносіїв.

«На сьогоднішній день рівень розрахунків ПАТ «Сумське НВО» з ПАТ «НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ становить близько 85%, що є вище середнього показника по Україні. Крім того, товариство не має заборгованості перед іншими газопостачальними організаціями за природний газ», – підкреслив Владислав Соцков.

Крім того він повідомив, що у листі від керівництва ПАТ «Сумське НВО» порушується питання встановлення виконавчим комітетом міської ради нових тарифів на теплову енергію та послуги з теплопостачання для підприємства. Враховуючи викладене, у звернені від в. о. генерального директора підприємства заначено, що у ПАТ «Сумське НВО» не має виникнути проблем з отриманням номінацій на природний газ у опалювальному сезоні 2019-2020 років. А отже, за умови встановлення економічно обґрунтованих тарифів на послуги з теплопостачання, товариство розпочне опалювальний сезон у встановлені строки.

Говорячи про проект рішення, що мали розглянути депутати під час сесії, а саме щодо внесення змін до чинної Інвестиційної програми виробництва, транспортування та постачання теплової енергії ТОВ «Сумитеплоенерго» на 2019 рік у зв’язку з розширенням зони теплопостачання.

Разом з тим міський голова Олександр Лисенко наголосив на важливості отримання гарантійного листа за підписом Володимира Лук’яненка щодо бачення розвитку підприємства та головне – гарантії вчасної подачі теплоносія до осель споживачів Котельні Північного промвузла.

Депутати сумські обранці відклали розгляд проекту рішення «Про вирішення інших питань поточної діяльності та погодження змін до Інвестиційної програми виробництва, транспортування та постачання теплової енергії ТОВ «Сумитеплоенерго» на 2019 рік», яким передбачалося розширення зони теплопостачання у тому числі для споживачів Котельні Північного промвузла. Наразі депутати чекають на висновки розробників схеми теплопостачання м. Суми – фахівців СумДУ.