002.jpg

У приміщенні обласної філармонії 26 лютого відбувся концерт, який вперше за багато років об’єднав кращих виконавців міста, котрі володіють мистецтвом гри на струнно-смичкових інструментах.

Цього дня таємничо та урочисто звучали скрипка, альт, віолончель.

Своїм досконалим виконанням зачаровували слухачів, як юні дарування – учні дитячих музичних шкіл,

так і більш зрілі музиканти – студенти вищих навчальних закладів та визнані майстри цієї творчої професії.

Один за одним на сцену виходили талановиті учні та викладачі музичних шкіл міста, студенти Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського та факультету мистецтв СумДПУ ім. А. С. Макаренка.

Лунали музичні твори різних епох, напрямків та шкіл. Юні дарування намагались не розчарувати своїх викладачів, а їхні наставники віддячували високою професійною майстерністю, відточеною роками.

Альфред Шнітке, Євген Медведовський, Вадим Гомоляка, Рейнольд Глієр, Франческо Верачіні, Вольфган Амадей Моцарт, Ніколо Паганіні, Петро Чайковський, Мирослав СКОРИК – класика і сучасність, минуле і прийдешнє, спогади і мрії зустрілись у цьому творчому проекті, аби ще раз коронувати царицю всіх музичних інструментів – її величність скрипку.

Завершився концерт виступом лауреата республіканського конкурсу, камерного оркестру старовинної та сучасної музики «Ренесанс» під керівництвом заслуженої артистки України Людмили СТИЧУК, який виконав безсмертний твір Йозефа Гайдна – Сонату Ре-мажор та румунські народні танці Бела Бартока.