001.jpg

Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організовує та проводить серед територіальної громади міста соціальну роботу із соціально незахищеними верствами населення та здійснює соціальну підтримку сімей, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Надання соціальної підтримки ґрунтується на принципах виявлення ресурсів сім'ї та сприяння формуванню у членів сім'ї навичок і умінь для подолання складних життєвих обставинах самостійно.

За І квартал 2019 року заклад узяв на облік 230 сімей (в них 362 дитини), яким надаються соціальні послуги. Родини отримують допомогу у поселенні до закладів соціального обслуговування, в оформленні державних соціальних виплат, необхідних документів. За потреби міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді допомагає з проходженням реабілітації від наркотичної чи алкогольної залежності, з працевлаштуванням, сприяє в організації медичного обстеження, лікування. Фахівці закладу в рамках соціальної підтримки та соціальної реабілітації залучають сім’ї та дітей, які опинились в складних життєвих обставинах, до групових заходів (свят, екскурсій, майстер класів, семінарів, «круглих» столів). Родинам, які знаходяться на обліку сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, безоплатно надаються консультації психолога та юрисконсульта.

Додаткову інформацію про соціальну підтримку сімей, дітей та молоді, які перебувають в складних життєвих обставинах можна отримати безпосередньо в міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: вул. Харківська, 42.