007.jpg

У Сумах відбуваються заходи на відзначення Міжнародного дня захисту дітей.

Святкування розпочалось біля Палацу дітей та юнацтва. Саме тут цілими родинами зібрались сумчани, аби привітати найрідніших і найдорожчих – маленьких містян

З теплими словами вітань звернулись до усіх присутніх на святі в. о. міського голови Володимир ВОЙТЕНКО та заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО.

«Міжнародний день захисту дітей – світле, радісне свято, що нагадує нам, дорослим, про найцінніше – здоров’я та щасливі усмішки нашої малечі. Ми хочемо бачити їх щасливими, прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, сильними і впевненими в собі, успішними та мали можливість реалізувати себе на своїй Батьківщині, саме для цього всі ми живемо та працюємо», – звернувся до присутніх Володимир Войтенко.

Цього дня з самого ранку в місті розгорнули ряд ігрових та розважальних локацій, де розвагу може знайти кожен. В сквері ім. Тараса Шевченка працюють ігрові майданчики, для малечі проводять різноманітні майстер-класи. Окрім цього діти мають можливість випробовувати себе на чемпіонаті міста з шахів.

У рамках першого міського благодійного фестивалю «Пісня єднає серця» відбувся збір коштів, що будуть направлені на лікування пацієнтів  гематологічного відділення обласної дитячої клінічної лікарні.

У міському парку культури та відпочинку ім. Кожеба на малечу та дорослих чекає масштабне родинне свято «Кольоровий світ», де сумчани та гості зможуть взяти участь у конкурсах та позмагатися родинами за естафету першості в спортивних змаганнях, а також переглянути шоу мильних кульок та пройти тест-драйви автомобілів.

День захисту дітей – це нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, щоб усі діти росли щасливими, навчалися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали чудовими батьками та громадянами своєї країни.