004.jpg

Наступного тижня у Сумах в рамках Днів сталої енергії відбудеться низка інформаційно-просвітницьких заходів, спрямованих на пропаганду збереження довкілля.

Детально про кожний із них під час брифінгу розповіли представники структурних підрозділів, які займаються організацією Днів сталої енергії.

За словами завідуючої сектором екології відділу екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії управління галузей виробничої сфери, екології та енергозбереження Людмили ОЛІЙНИК, Дні сталої енергії – це один із етапів просування ідеї сталого енергетичного розвитку Сум. Триватимуть вони протягом чотирьох днів – з 5 по 8 червня. Офіційне ж відкриття відбудеться біля Альтанки в перший день проведення.

Як повідомила директор Інформаційно-методичного центру Галина ПЛАХОТНІКОВА, цікавими та пізнавальними заходами охопили і заклади загальної середньої освіти та позашкілля.

Зокрема, в Центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді передбачили екскурсії для всіх охочих, під час яких можна буде відвідати музей хліба, краєзнавчо-етнографічний музей, теплицю, відділ квітникарства, подивитись на унікальні рослини ботанічного саду «Юннатівський». Окрім того, в Центрі пройде акція «Дружні до довкілля», долучившись до якої, учасники дізнаються, як правильно доглядати за рослинами та тваринами.

Разом із тим, освітяни підготували пізнавальну програму «Екологічний всюдихід», вернісаж юних художників «Земля наш рідний дім» (малюнки на асфальті), екскурсію до ДП «Сумське лісове господарство» з метою ознайомлення з сучасними енергозберігаючими технологіями.

Щорічно долучається до проведення Днів сталої енергії і міська централізована бібліотечна система, в закладах якої проходять просвітницькі заходи на тему енергозбереження.

Цього ж року, розповіла головний методист міської централізованої бібліотечної системи Світлана МАМАЙ, бібліотекарі також підготувались до проведення цього заходу. Ще до офіційного старту Днів сталої енергії, з 3 червня, у бібліотеках міста розгорнуться тематичні книжкові виставки, триватимуть перегляди мультфільмів, проходитимуть акції, вікторини та конкурси.

Також в рамках Днів сталої енергії, повідомила експерт з комунікацій проекту «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах міста Суми» Вікторія ЛОМАКА, для учнів шкіл № 7, № 9, № 20 проведуть екскурсії до СНАУ, а в кінотеатрі під відкритим небом, у Студентському сквері СумДУ. демонструватимуть фільм на еко-тематику «Врятувати планету».

Завершаться Дні сталої енергії 8 червня фестивалем Sumy Energy Fest на площі Театральній.

За словами культорганізатора міського Центру дозвілля молоді Ірини ПОЧЕРНІНОЇ, тут на сумчан чекає також багато цікавого, а саме: велоквест «VeloLife», змагання з Crossfitt, творчі майстер-класи; зона хендмейду та багато інших цікавих локацій.

Заходи в рамках Днів сталої енергії