0010.jpg

До Дня Незалежності України на Лебединщині біля села Підопригори відбудеться традиційний фестиваль просто неба – KvartalFEST.

Про підготовку до цьогорічного заходу та його особливості розповіли під час брифінгу організатор KvartalFEST Артем МИХАЙЛІЧЕНКО, генеральний директор групи компаній UKRAVIT – генерального партнера KvartalFEST Віталій ІЛЬЧЕНКО та голова Украïнськоï молодiжнoï ради Михайло АНАНЧЕНКО.

Як розповів Артем Михайліченко, цього року традиції не зраджують і фестиваль відбудеться, як і чотири рази до цього, наприкінці літа, а саме 23 серпня. Дотримуються організатори заходу й проголошеного від початку принципу – фестиваль залишається поза політикою.

«Як в нас був фестиваль без політики, так без політики він і залишається. Завжди наш фестиваль мав одну мету – ми прагнули об’єднати всю Сумщину та всю Україну. Ми зшиваємо країну, а не роз’єднуємо її по різних напрямках», – сказав організатор KvartalFEST.

Студія «Квартал 95» привезе до Підопригор нову програму, яка ще не транслювалась на телебаченні. Компанію кварталівцям-чоловікам складуть дівчата з «Жіночого кварталу» зі своїми найкращими номерами.

«Квартал 95» буде майже в повному складі. Один представник не приїде, хоча... мені здається, головна інтрига цього фестивалю – чи буде присутній Президент України. Запрошення він отримав, і все може бути, і Президент може приїхати на фестиваль», – зауважив Артем Михайліченко.

Завдяки доброму другу фестивалю – групі компаній UKRAVIT, глядачі матимуть змогу побачити наживо виступи зірок українського шоу-бізнесу топ рівня.

«UKRAVIT впливає на економіку України, а KvartalFEST – на емоції. Ми вже третій рік виступаємо генеральним партнером фестивалю, адже це і позитивні емоції, й об’єднання країни, бо гумор єднає», – сказав Віталій Ільченко.

Хто саме з українських зірок візьме цього року участь у фестивалі, організатори поки тримають у таємниці. А от що вже відомо, так це те, що традиційно відвідувачі фестивалю зможуть переглянути виступи найкращих колективів Сумщини, придбати ексклюзивні вироби майстрів краю, скуштувати смачні страви, спробувати себе у різноманітних конкурсах і козацьких забавах. Також у рамках фестивалю відбудуться парад вишиванок (власник найкращої отримає спеціальний приз), фан-зустріч із топовими блогерами, показ фільмів студії «Квартал 95» просто неба. А ще організатори намірились повторити практику розгортання містечка куренів, які б представляли різні куточки Сумської області, а, можливо, й не лише її, розширити дитячу зону.

Також у планах облаштувати для молоді наметове містечко.

«Торік ми провели за участі молоді флешмоб, цього року хочемо піти далі і, якщо буде бажання молоді, організувати на два дні наметове містечко. Можливо, організуємо кіноперегляд під відкритим небом, зробимо ще масштабніший флешмоб», – повідомив Михайло Ананченко.

Фестиваль стартує 23 серпня орієнтовно о 15:00. Вхід, як завжди, безкоштовний.