005.jpg

Під головуванням заступника міського голови Віри МОТРЕЧКО відбулась нарада з питань організації і проведення оздоровчо-відпочинкової кампанії влітку 2019 року.

На початку зустрічі заступник міського голови Віра Мотречко наголосила на тому, що головним завданням усіх, хто долучається до організації оздоровчо-відпочинкової кампанії, є створення комфортних і безпечних умов для дітей, які відпочиватимуть у заміських оздоровчих таборах.

«Кожен на своєму місці зобов’язаний зробити все, аби діти, відпочиваючи в таборі, насолоджувались цим відпочинком, а по його завершенню у них та їхніх батьків залишились приємні враження. Тож зараз потрібно сконцентруватись на проблемних питаннях і найближчим часом їх вирішити», – сказала Віра Мотречко.

Далі присутні зосередились на питанні пожежної безпеки в закладах відпочинку та оздоровлення, підготовці місць відпочинку на воді, ремонті під’їзних доріг, обстеженні цих закладів на дотримання правил охорони праці, безпечної експлуатації будівель та споруд, атракціонної техніки та промислової безпеки, забезпеченні публічного порядку.

Начальник міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Олександр ХРІН розповів про дотримання санітарно-епідеміологічних вимог та норм в закладах оздоровлення та відпочинку згідно з Державними санітарними правилами і нормами, здійснення контролю за забезпеченням постачання продуктів натурального походження з супровідними документами, якістю і безпечністю продуктів харчування та продовольчої сировини.

На тому, що цьогоріч змінилась система комплектування закладів оздоровлення та відпочинку кваліфікованим медичним персоналом, наголосила в. о. начальника відділу охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО. Головним чином це пов’язано з реформуванням медичних закладів первинної ланки. Тому посадовиця звернулась до директорів позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку з тим, аби вони знайшли можливість залучити до роботи кваліфіковані кадри та забезпечити їм виплату заробітної плати.

Як підготувались заміські заклади відпочинку та оздоровлення до приїзду юних відпочивальників, спеціальна комісія розпочне перевіряти вже з наступного тижня, повідомила в. о. начальника відділу у справах молоді та спорту Єлизавета ОБРАВІТ.