004.jpg

Представники Сумського регіонального відділення Асоціації міст України вкотре зібрались за «круглим столом», аби обговорити низку важливих питань.

Розпочали з обговорення стану законодавчого забезпечення реформи місцевого самоврядування та узгодження напрямів законотворчої лобістської діяльності.

Висловлюючись із даного питання, голова Сумського РВ АМУ, міський голова Олександр ЛИСЕНКО зазначив: «Просуваючи реформу децентралізації, ми дбаємо про системний розвиток громад. Ми цей шлях розпочали і маємо його продовжувати, оскільки вже намічені цілі, складені плани щодо того, як будуть функціонувати об’єднані територіальні громади».

Консультант з юридичних питань офісу реформ у Сумськогму РВ АМУ Ніна МЕЛЬНИК додала, що позиція Сумського регіонального відділення Асоціації міст України щодо просування реформи децентралізації повинна бути консолідованою, аби просувати її на вищих рівнях.

Після обговорення цього питання члени Сумського регіонального відділення зосередились на темі просування реформи децентралізації в Сумській області, погодили звіт про роботу Сумського РВ АМУ за 2018 рік, обрали делегатів на Конференцію АМУ.