0010.jpg

В актовій залі гімназії № 1 відбувся фінал VIІ міського фестивалю-конкурсу хімічних учнівських проектів екологічного спрямування.

Фестиваль-конкурс започаткований Інформаційно-методичним центром з метою духовного, творчого, інтелектуального розвитку дітей і молоді, формування позитивної мотивації до вивчення хімії, креативного екологічного мислення, активізації пізнавальної діяльності, розширення світогляду учнів, подолання хемофобії.

Особливої актуальності цей захід набуває як дієвий спосіб формування однієї з ключових компетентностей «Нової української школи» – «екологічна грамотність і здорове життя».

З 16 дослідно-експериментальних проектів, підготовлених учнями закладів загальної середньої освіти Сум, вісім таких проектів було відібрано журі для публічного захисту. Усі представлені проекти мали яскраво виражену практичну спрямованість і охоплювали різноманітне коло питань: можливі способи визначення споживачем шкідливих домішок у харчових продуктах; вплив енергетичних напоїв на організм людини; оцінка якості магазинних солодощів та технологія виготовлення корисних солодощів у домашніх умовах; заміна розповсюджених дезодорантів, небезпечних для довкілля, безпечними; заміна синтетичних барвників натуральними, тощо.

За рішенням журі переможцями визнано проекти: І місце – школа № 15; ІІ місце – школи № 24 та № 26; ІІІ місце – школи № 6 та № 29, НВК № 16.

Разом з тим, було відзначено дипломами проекти учасників фіналу фестивалю-конкурсу, які були представлені учнями школи № 13 та школи № 10.