001.jpg

У Сумах провели щорічний загальноміський місячник з благоустрою, наведення належного санітарного стану та озеленення території міста.

Тривав він із 25 березня по 22 квітня.

За цей період, за інформацією департаменту інфраструктури міста, комунальні підприємства прибрали свої території та закріплені місця, привели до належного санітарного стану газони, клумби, квітники, вивезли сміття, у відповідності до розроблених заходів. Підприємства з обслуговування житлового фонду очистили прибудинкові території, вивезли опале листя та гілля, впорядкували квітники, виконали санітарну підрізку дерев і кущів, висадили дерева.

У рамках місячника благоустрою сумчани привели до належного санітарного стану 79 територій загального користування. Станом на 8 травня коштом міського бюджету вивезли 609 м³ сміття та рослинних відходів (в тому числі 497 м³ гілля та рослинних відходів).

Також ТОВ «А-МУССОН» вивезло з території обслуговування рослинних відходів 1725 м³, ТОВ «СЕРВІСРЕСУРС» – 680 м³.

Начальник управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Руслан ГОЛОПЬОРОВ зауважив, що за час проведення місячника благоустрою всі сміттєзвалища ліквідувати не вдалось, тому цю роботу продовжать.

Серед найактивніших учасників загальноміського місячника з благоустрою посадовець назвав колективи закладів освіти та охорони здоров’я, посадовців міської ради та обласної державної адміністрації, працівників ПАТ «Сумське НВО». Загалом у проведенні заходів з загальноміського місячника благоустрою взяли участь 7084 особи.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО подякував всім, хто долучився до приведення міста до ладу, але водночас звернув увагу на низьку активність представників малого бізнесу та закликав підприємців підтримувати закріплені території у належному стані.