003.jpg

Напередодні Дня пам’яті та примирення і 74-ої річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні представники міської влади відвідали одиноких інвалідів війни.

Першими заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ, директор міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» Інна ГАЛІЧЕНКО та голова благодійного фонду «Милосердя» Раїса ВОРОНЕНКО навідали Марію ЧЕРНЯК і Павла НАГОРНОГО. Обом уже за 90 років, нагадують про себе рани та дошкуляють хвороби, але пам’ять до найменших деталей зберігає спогад про часи, коли довелось узяти до рук зброю. Ветерани розповіли про сповнені тривог і хвилювань юність, післявоєнні часи, поділились роздумами про сьогодення. Гості у свою чергу поцікавились насущними потребами поважних сумчан, побажали їм здоров’я та довголіття і вручили продуктові набори.

«Пишаємось сумчанами, які зробили свій внесок у порятунок людства від нацистського поневолення. Натхнені подвигом ветеранів, сьогодні їхні нащадки мужньо боронять Україну на Сході держави й обов’язково переможуть!» – сказала Альона Дмітрєвская.

Усього під опікою міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» інвалідів війни, котрі є одинокими, 13. Наближчими днями до них усіх завітають з подарунками представники міської влади.