004.jpg

Відбулось засідання комісії щодо розгляду заяв членів сімей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли та осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, та деяких категорій осіб, які брали участь в Революції Гідності, про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення.

Про це повідомили у Департаменті соціального захисту населення.

Фахівці цього структурного підрозділу обстежили матеріально-побутові умови та опрацювали два пакети документів заявників.

Під час засідання були розглянуті матеріали щодо особи з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях.

Також були опрацьовані документи щодо сина загиблого під час Революції Гідності Героя України Олексія Братушки, у відповідності до урядової Постанови.

За результатами розгляду, комісією прийнято рішення про призначення грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення заявникам на загальну суму 2 млн гривень.

Коли кошти надійдуть з державного бюджету, їх перерахують на особисті рахунки заявників, відкритих у відділеннях АТ «Ощадбанку».

Після отримання коштів заявники протягом року матимуть право придбати житло на території України.

Наразі очікують на такі виплати шість осіб.