001.jpg

На базі «Клініки, дружньої до молоді» дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди відбувся тренінг–практикум на тему: «Профілактика професійного вигорання».

Відвідали захід фахівці міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Зарічного та Ковпаківського районних відділів філії державної установи «Центр пробації» в Сумській області.

До фахівців цієї установи люди звертаються з проблемами, які пов’язані з хворобою, складними життєвими обставинами, скоєним злочином чи важким психологічним станом. Спілкування вимагає від спеціаліста значних енергетичних затрат для надання допомоги, вміння управляти емоційною напруженістю ділового спілкування.

Найбільш схильні до синдрому вигорання лікарі, вчителі, соціальні працівники. Вони, як спеціалісти, змушені багато і інтенсивно спілкуватись з іншими людьми.

Психолог «Клініки, дружньої до молоді» Таїсія ЛУЦЬКОВСЬКА надала ґрунтовну інформацію про стрес, його стадії. Група спробувала продіагностувати себе індивідуально. Говорили про пошук і накопичення внутрішніх ресурсів та допомогу собі при стресі.

Тільки спеціаліст, що перебуває у стабільному психоемоційному стані, може надавати якісну повноцінну допомогу. А найкраще зрозуміти переживання, пов’язані з роботою, здатні саме колеги. Фахівці «допомагаючих» професій обов’язково повинні отримувати підтримку, щоб залишатися ефективними. Навички, що розвиваються в подібних тренінгах, необхідні в професійній діяльності всіх категорій фахівців, що здійснюють допомогу.