007.jpg

Представники відділу охорони здоров’я та Центру первинної медико-санітарної допомоги № 2 відвідали тренінг «Фінансово-економічні та юридичні засади господарювання надавача первинної медичної допомоги».

Даний захід проходив за підтримки спільного проекту Міністерства охорони здоров’я України зі Світовим банком «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» та у партнерстві із Національною службою здоров’я та Проектом USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії».

Тренінг проводився для надавачів первинної медичної допомоги – лідерів реформи з метою підвищення потенціалу управлінських громад щодо ефективного впровадження договорів про медичне обслуговування населення.

Під час заходу консультантами впродовж трьох днів були презентовані різноманітні теми, що стосувались, зокрема: особливостей ведення бухгалтерського обліку та звітності комунальних некомерційних підприємств, юридичних аспектів фінансування закладу з декількох джерел, окремих аспектів трудових відносин, правових аспектів запобігання корупції, основних економічних показників діяльності підприємства, стимулювання та мотивація персоналу та інше. Також учасники долучились до спільного обговорення проблемних питань, що стосуються діяльності лікувально-профілактичних закладів у організаційно-правовій формі комунальних некомерційних підприємств, поділились напрацьованим досвідом діяльності, та мали можливість виконати практичне завдання, що стосувалось моделювання доходів та видатків надавача первинної медичної допомоги у 2019 році із використанням «ІНСАЙТ».