0012.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зустрівся з учнями школи № 17, які в складі команди «Вільна нація» долучились до Всеукраїнського освітнього проекту «Відкрий Україну».

Сумські школярі повідомили очільнику міста, що мета цього проекту – сприяти розвитку громадянського суспільства в регіонах через реалізацію молодіжних та культурних заходів.

Учні школи № 17 обрали екологічний напрямок і зосередились на темі забруднення флори міських водоймищ, від чого страждає і їхня фауна. Зокрема, мова йде про о. Чеха, яке вони збираються звільнити від сміття, пластику, скла.

Проте школярі зазначили, що для реалізації цього задуму, їм наразі не вистачає підтримки, а головним чином коштів, які спрямували б на придбання рукавичок, пакетів для сміття, палиць із загостреним кінцем. Тому про допомогу попросили міського голову.

Олександр Лисенко на прохання допомогти радо відгукнувся, адже це питання, яке взялась вирішувати сумська юнь, важливе для всього міста.

«Ми підтримуємо чудові ініціативи юних сумчан, які прагнуть зробити рідне місто кращим. Ви подаєте чудовий приклад не лише своїм одноліткам із інших шкіл, але й усім сумчанам. Кожен із нас повинен дбати, аби місто, в якому ми живемо, було чистим. Але важливо пам’ятати, що чисто не там де прибирають, а там, де не смітять», – зазначив міський голова.

Потому Олександр Лисенко пообіцяв допомогти не лише коштами, але й інформаційною підтримкою, що дозволить залучити до прибирання о. Чеха ще більше учасників. Відбудеться таке наприкінці квітня.