004.jpg

11 лютого в стінах Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г. Харитоненка відбулося урочисте вручення медалей ветеранам-учасникам бойових дій в Афганістані.

Нагороди, напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, отримали 37 сумчан, серед яких є і жінки.

Для присутніх у залі ветеранів вихованці та педагогічний колектив Кадетського корпусу влаштували теплу зустріч із бойовими побратимами, яким є що згадати. Цьому сприяла і душевна атмосфера в залі, де були присутні самі колишні бійці-афганці, представники міської влади, Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г. Харитоненка та його учні.

Від імені Сумського міського голови до учасників бойових дій в Афганістані звернувся його заступник Степан ПАК: «Дозвольте від усієї сумської громади висловити шану за вашу звитягу та героїзм. Повірте, ніхто і ніколи не забуде подвигу, зробленого вами в ті далекі 80-ті. Навіть у найтяжчі роки становлення України як незалежної, суверенної держави, ваш досвід завжди ставав у нагоді багатьом із нас. Тож прийміть щирий уклін за те, що ніколи не опускали руки, а в тяжкі роки війни, завжди були налаштовані на перемогу».

Потому Степан Пак разом із представником Державної служби у справах ветеранів у Сумській області, учасником бойових дій Сергієм СТОРОЖЕНКО вручив медалі воїнам-афганцям.

Далі на присутніх чекала концертна програма за участі юних кадетів.

 

 

Список нагороджених ветеранів-афганців