005.jpg

З метою реалізації права кожної дитини виховуватись у сім’ї, надання можливості батькам (законним представникам) подолати складні обставини, у яких опинилася їх родина в Сумах з минулого року запроваджено послугу з надання патронату над дитиною.

Наразі договори про патронат над дитиною підписано із чотирма родинами, у три сім’ї вже влаштовано дітей (троє дошкільного віку та двоє шкільного віку). Про це повідомляють у Службі у справах дітей.

Аби надати комплексну допомогу та підтримку родинам, які опинились у складних життєвих обставинах та сім’ям патронатних вихователів, у яких виховуються діти, при Службі у справах дітей створено міждисциплінарну команду, до складу якої увійшли представники Служби, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управління освіти і науки, департаменту соціального захисту населення, відділу охорони здоров’я, Сумського відділу поліції ГУНП в Сумській області.

Днями відбулося чергове засідання міждисциплінарної команди, на якому було детально проаналізовано наявну ситуації у кожній із трьох родин, діти яких перебувають у патронаті.

«Як показує перший досвід, діяльність патронатних вихователів спрямовано в першу чергу на поліпшення стану здоров’я малолітніх дітей, покращення успішності у навчанні, соціалізацію дітей у суспільстві, подолання наслідків, пережитої психотравмуючої ситуації у біологічних родинах», – зазначила начальник Служби у справах дітей Валерія ПОДОПРИГОРА.

За підсумками обговорення складено висновки міждисциплінарної команди про продовження строку перебування дітей у двох сім’ях патронатних вихователів до півроку у зв’язку з повною бездіяльністю одних батьків та станом здоров’я дитини (необхідності комплексного обстеження, спеціального режиму), які буде затверджено на комісії із захисту прав дитини міської ради та прийнято відповідне рішення виконавчого комітету.