002.jpg

Юрисконсульт міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлія ЛАНСЬКА взяла участь у регіональній інформаційній сесії на тему: «Забезпечення прав цивільних осіб, що втратили здоров’я внаслідок конфлікту».

Даний захід організувала Українська Гельсінська спілка з прав людини.

Під час регіональної інформаційної сесії відбулась презентація аналітичного огляду «Реабілітація жертв конфлікту. Чи пропонує держава щось, крім встановлення інвалідності та милиць?» авторства експерта-аналітика УГСПЛ Богдана МОЙСИ.

Організатори заходу висвітлили питання алгоритму встановлення статусу особи з інвалідністю внаслідок війни, отримання постраждалим послуг з реабілітації, обговорили порядок взаємодії. Детально зупинялись на викликах та перешкодах у дотриманні прав постраждалих осіб при отриманні послуг, пов’язаних з інвалідністю та реабілітацією. Окрім того, під час заходу було наголошено, що важливою складовою соціального захисту є захист дітей. Відтак розглянули постанову Кабінету Міністрів України № 268 від 5 квітня 2017 року, якою затверджено Порядок надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.