001.jpg

Департамент комунікацій та інформаційної політики провів громадське обговорення питання капітального ремонту скверу ім. Тараса Шевченка.

На початку обговорення директор департамент комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН повідомила, що цього року в Сумах починають впроваджувати Програму сприяння розвитку громадянського суспільства, і важливі питання, подібні питанням капітального ремонту об’єктів суспільного значення, в обов’язковому порядку виноситимуться на громадське обговорення.

Розпочали зі скверу ім. Тараса Шевченка, оскільки назріла необхідність капітального ремонту даного місця. Зважаючи на те, що він є важливим елементом міського середовища, громада має сказати своє слово. Проект капітального ремонту скверу, повідомила посадовиця, наразі на стадії розробки, і всі пропозиції, котрі будуть озвучені під час громадського обговорення, будуть доведені до відома розробника з тим, аби вони знайшли своє відображення в кінцевому варіанті документа.

«Те, що сквер, потребує капітального ремонту видно всім. Це один із найбільших публічних просторів, де проводиться більшість масових заходів, це улюблене місце для відпочинку, але він застарів і має оновитись у відповідності до сучасних вимог і потреб майданчика для суспільного спілкування, відповідати запитам сумчан і бути комфортним для всіх груп містян», – сказала Антоніна Кохан.

Присутні, серед яких були і спеціалісти в галузі архітектури, були одностайні в тому, що мають зберегтись, а, можливо, й посилитись, патріотичний дух і український колорит скверу. Потому вже лунали пропозиції щодо комплексного оновлення даного місця а то й усіх місць громадського відпочинку, зміни вигляду зеленої зони скверу.

Порушувались питання гніздування птахів, розширення за допомогою дизайнерських знахідок простору, що використовується для проведення публічних заходів, облаштування сучасного освітлення, оснащення скверу аудіосистемою, що могла б бути використана, наприклад, для трансляції, в певний час, віршів Кобзаря.

Голова Сумського обласного товариства «Просвіта» ім. Т. Г. Шевченка Олексій ШЕВЧЕНКО подякував за організацію громадського обговорення даного питання. Зустріч, зауважив він не була марною, адже пролунало чимало слушних пропозицій.

Підсумовуючи озвучене, Антоніна Кохан зазначила, що обговорення даного питання продовжиться у різних форматах, в тому числі через веб-ресурс «Ваша думка. За потреби, сказала посадовиця, зберуть «круглий стіл». Також департамент комунікацій та інформаційної політики приймає письмові пропозиції з даного питання.